ESIKOINEN ULKONA!

Esikoisromaanini Miestä näkyvissä on vihdoin pullahtanut ulos! Uudenmaan karsinassa satoi luntakin, joten fiilikset on kuten jouluaattona konsanaan. Käsissä kova paketti! Ja kansi on kaunis kuin karkki! Turkoosit paffikannet! Aah!


Tuntuu hellältä. Lauseita, kappaleita, kohtauksia on hinkattu pitkään. Huomaan pari virhettä, mutta annan ne itselleni välittömästi anteeksi. Nauran välillä ääneen - omalle kirjalleni, minä, vaikka tunnen tekstin tarkkaan!


Juhlistan asiaa syömällä sipsejä ja hymyilemällä itsekseni.

Luen jännittyneenä ensimmäisiä lukijapalautteita, siis ystävieni ja tuttavieni viestejä. Lähipiirin kommentit ovat tietysti puolueellisia. Yksi asia tuntuu lukukokemuksia kuitenkin yhdistävän: kirjaa ei malta laskea käsistään. Iik! IIK!


Kirja on nyt ensimmäiset kaksi kuukautta saatavilla vain Prismasta, sillä voitin S-ryhmän ja WSOY:n järjestämän Tarinan viemää kilpailun. Mutta ei hätää - sitä saa myös Prisman verkkokaupasta, jos supermarketissa samoileminen ei oo just nyt sun juttu. Saatavilla on myös ihanan Minttu Mustakallion lukema äänikirjaversio sekä e-kirja. Suunnittelen virtuaalikekkerien järjestämistä, joten jos etäjuhliminen kiinnostaa niin pysy kanavalla. Tiedotan asiasta ainakin Facebookin sivullani. Toivottavasti nähdään siellä!

Esikoiskirjailijan etapit:

1. Kesällä 2016 leikin kirjailijaa Barcelonassa ja join cafe con lechea Plaza de Virreinan terassilla.

2. Kesäkuussa 2019 kättelin kustantajani Anna-Riikka Carlsonin kanssa ja allekirjoitimme kustannussopimuksen.

3. Huhtikuussa 2020 kirjoneulevillasukkani kohtasivat laatikollisen tekijänkappaleita.